Sunday, 24 February 2013

Timpul, il pretuiesti?

Ma simt in aceasta viata exact ca atunci cand vad o opera literara si trebuie sa o comentez (daca tot am avut azi olimpiada, sa zic asa). Ii vad semnificatia, toata esenta, simt ceea ce imi transmite, am acel entuziasm fata de ceea ce tocmai am citit, sunt constienta de frumusetea ei, dar nu stiu cum sa transpun totul pe foaie. Nu stiu cum sa explic, sau cum sa surprind, prin randurile mele, intreaga ei valoare. Caci atunci cand am in fata ochilor un lucru de o asemenea amploare, pur si simplu nu stiu cum sa incep.


Astfel vad si viata: asa o oportunitate, un noroc, un motiv de fericire si mai ales, o sansa pentru noi toti, dar pe care trebuie sa invatam cum sa o luam, sa ne bucuram de ea in totalitate, sa-i deslusim tainele si sa ne aventuram in tot ceea ce ne ofera. Sa spui DA, asta trebuie sa faci. Sa fii deschis si sa-i accepti provocarile. Precum in comentarea semnificatiei operei, stii ca viata iti aduce atatea bucurii, atatea momente de pretuit, dar nu ea este cea care ti le va pune pe tava, ci tu esti cel care va trebui sa ajuti la creearea acestora, scriindu-ti propriul scenariu si surprinzand grandoarea momentelor.

Pentru a ii simti in totalitate esenta, cel mai important lucru pe care trebuie sa il inveti este sa pretuiesti timpul. 
Poza asta m-a facut sa reflect putin la ceea ce inseamna timpul pentru noi:


Importanta timpului este una foarte mare.
Fiecare secunda, fiecare minut, fiecare zi, luna, an... Toate pot capata diferite valori, in functie de cum le privesti, cum le folosesti. Ziua ne ofera 86,400 de secunde de care sa ne bucuram, pe care sa le recreem, sa le dam un nou sens si diferite semnificatii care sa ne insenineze viata. 

Ezitarea in a face un lucru din motive de frica, neincredere si poate timiditate nu este un lucru bun. In astfel de cazuri, din aceste motive, nu trebuie sa eziti. NU AI de ce sa eziti. Ti-e frica de oameni? Lor nu le pasa, poti sa fii si cel mai freak de pe planeta, te vor vedea, dar nu-ti vor interzice sa te comporti asa cum iti doresti. Vor uita, si, la urma urmei, tu trebuie sa te dezvalui oamenilor, sa le arati adevarata ta personalitate, de aceea nu sta pe ganduri atunci cand simti ca vrei sa faci un lucru, caci inima stie mai bine ce are de facut.

Priveste-i pe acesti indragostiti: 
"Seconds" <- click.
Daca nu ar fi existat acel moment de cateva secunde in care s-a produs primul impact, poate ca nu ar mai fi trait acelasi vis. Aici, intradevar, intervine si felul in care destinul cade asupra ta, dar e important sa retii ca pana si neinsemnate secunde pot deveni pline de semnificatii atunci cand ai curajul sa faci ceea ce simti.Pentru a surprinde tot ceea ce am vrut sa mentionez, revin cu altceva, din seria "50 people, 1 question", in care oameni total random, de pe strada, sunt intrebati acelasi lucru, rezultand apoi o droaie de raspunsuri, pareri si reactii. De exemplu, in ACEST VIDEO ei sunt intrebati "What's your biggest life regret?". M-a amuzat sa le vad tutoror expresiile de pe chipuri, unii mai seriosi, altii mai comici, fiecare cu altceva de spus. 

Totusi, ceea ce am remarcat a fost ca multi au raspuns despre faptul ca si-ar fi dorit sa se bucure mai mult de viata, sa traiasca din plin clipele. Ei bine, eu nu pot spune ca regret asta, pentru ca ma gasesc de abia la inceput de drum, dar pot spune ca atunci cand voi ajunge o persoana trecuta prin viata, imi doresc sa privesc in urma si sa ma bucur de tot ceea ce am creat, de toate amintirile consumate si sa stiu ca am trait la maxim fiecare secunda a vietii mele.

Asa ca, brb, ma duc sa-mi traiesc viata. 

Life is too short not to make the best and the most of everything that comes your way everyday.
Sasha Azevedo- Torii. :)

No comments:

Post a Comment