Monday, 13 May 2013

Perfectiune?

Ce este perfectiunea mai exact?
Exista macar? 

Perfectiunea noastra se afla in micile imperfectiuni pe care le avem, de aceea consider ca ea vine atunci cand virtutiile si defectele noastre sunt in echilibru. Pentru ca atunci cand intelepciunea, optimismul, ambitia, respectul se contopesc cu sensibilitatea, nesiguranta si nerabdarea, stii ca ai ingredientele potrivite pentru a obtine reteta perfecta! Exact ca in Powerpuff girls, doar ca acolo s-a produs o mica greseala. Si ce a rezultat? Ceva imposibil, din punct de vedere fizic, pentru noi, oamenii.


E frumos cand iti descoperi calitatile, sau cand altii te ajuta sa ti le descoperi, dar este mult mai probabil ca defectele tale sa fie cele care vor fi accentuate in mod constant, in zilele de azi. De catre oameni trecatori, de catre prieteni, de catre frati, si in sfarsit, chiar de tine insuti. Asta e un semn ca totul ajunge sa te afecteze, si asta nu s-ar intampla daca nu ai avea echilibru


Din acest motiv, echilibrul se naste din puterea noastra de a ne accepta si a ne iubi defectele.

Iata ceea ce am invatat: atunci cand ai un defect care te sacaie in adancul tau, gandeste-te la el, noteaza-l, iar apoi scrie de ce este BUN acel defect. Cu ce te ajuta, de ce poate fi admirat, si poti chiar sa-ti imaginezi ca este un produs caruia ii faci reclama. Reclamele arata mereu numai partile bune, nu-i asa? Well, fa asta cu "defectul" tau. Arata-i partea buna si convinge-te ca iti este benefic. O sa vezi ca va urma sa-i convingi si pe cei din jurul tau de acest lucru, fara sa faci nimic de fapt. TOTUL porneste din interior.

La urma urmei, insasi perfectiunea porneste din interior.

Asa ca, pastrati balanta intre lucrurile care va definesc, iar apoi decideti daca sunteti perfecti sau nu.- Tori.

No comments:

Post a Comment