Wednesday, 8 April 2015

Interact Power!

Anul trecut, în vară, într-o zi de genul celor în care stai toată ziua degeaba în casă și nu faci absolut nimic productiv (așa zisul "pierde-vara"), am primit un telefon de la profesorul meu de logică. El mă întreba dacă aș dori să fac parte din acest club de voluntariat numit Interact, de care tot ce știam la momentul respectiv era că fac niște petreceri mișto. Dă, și eu ca tot adolescentul. Am spus "de ce nu?" și am acceptat, mai ales că pe wishlist-ul meu era să spun "DA" la noile oportunități ce se iveau.  Astfel, eu împreună cu Alina, Maria, Sînziana și Andra ne-am unit forțele și am reînviat un club peste care se așternuse praful, numit Interact Sfântul Sava.

De atunci, am avut două perioade de recrutări, la care am fost plăcut suprinse să vedem multă lume dornică să intre în Interact, astfel că acum avem un număr de 45 de membri! Ceea ce este cel mai frumos este ca sunt implicați, ingenioși si foarte ambițioși, motiv pentru care, in mai puțin de un an, am avut numeroase proiecte inedite. Printre ele se numără: heART it, unde pictai o cameră inițial albă așa cum îți doreai tu, Around the World, o petrecere cu tema călătoriei la care a venit până și un grup de olandezi și, cel mai recent, Shake It Out, la care am facut mult sport si am dansat! În continuare, se anunță multe alte proiecte deosebite pentru care suntem foarte entuziasmați.

Cu timpul, mi-am dat seama că în Interact este vorba de solidaritate, toleranță și multă voie bună! Am început să mă gândesc la Interact ca la o oportunitate de a cunoaște multe persoane noi și de a contribui, împreuna, la ajutarea comunității. Weekend-ul acesta a avut loc Conferința Districtuală, la Baia Mare, unde au venit interactieni din toată țara. Pe lângă training-urile de leadership si conferința în sine, acest drum de 10 ore a fost, mai ales, pentru a lega noi prietenii, ceea ce s-a și întâmplat. Am cunoscut persoane excepționale de peste tot din țară: Cluj, Alba Iulia, Sibiu, Timișoara etc. și a fost foarte plăcut să auzim despre obiceiurile lor, dar și să le învățăm regionalismele (știați că ”porumbi” înseamnă ”sarmale”? neither did i).

De asemenea, a fost foarte frumos faptul că am avut tot felul de activități. Într-o seară am cântat la karaoke neîncetat 3 ore (și mă întrebam de ce am răgușit), apoi distracția a continuat la vila băimarenilor, unde la 4 dimineața cântam la chitară si jucam diverse jocuri. În altă seară am mers mai mulți în centru, după ce taximetristul credea ca îi fac farse la telefon, iar în ultima seară a avut loc un party tematic în Vintage (de Baia Mare), unde toți am reprezentat diverse țări (eu eram din Mexic). Astfel, s-a încheiat Conferința Districtuală și toți de abia o așteptăm pe următoarea, care va fi la Sibiu. O, da! Ca urmare, haideți să vedeți câteva poze. :)

Seara de karaoke.
Avec le Paris.


Masa din colț era a noastră!
IDLT si fața mea dubioasă.
O parte din acești oameni frumoși. :)


Candy bar, yummy!
Another big selfie
Karaoke night...
Party!
And dance! 
Alături de Cluj și Sibiu! :)
Everybody say cheese!
După cum vedeți, ne-am simțit foarte bine la Baia Mare și cu siguranță de abia așteptăm să ne revedem cu toții. Spiritul interactian se dobândește, iar noi începem să îl simțim din ce în ce mai mult. Dacă nu ești în Interact și ai între 12 și 18 ani, îți recomand să faci acest pas, nu vei regreta! 

Atât am avut de spus, hope you enjoyed. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să mi le puneți. :)
Până atunci, rețineți motto-ul nostru:

Service above self!

No comments:

Post a Comment